Matchnummer: 000026141
Samling:14:00
LIS kryssade mot Hittarps IK
2022-09-12 09:59

LIS krigade till sig en poäng nere i Helsingborg genom att spela 0–0 mot Hittarps IK. LIS gjorde en solid laginsats, där man hade fina lägen i den första halvleken att näta. I den andra blev det fokus på försvarsspel och att hålla tätt. Något som man lyckades med.

LIS åkte ner till Laröds IP för match mot Hittarps IK. Hemmalaget har cementerat sig i mitten av tabellen och har en femteplats att spela för under de resterande matcherna av säsongen. Dock så finns det en skyttekung längst fram i banan som jagar fler mål och vi visste ifrån matchen i våras att Oliver Åkerman var mannen att hålla reda på under matchen. Detta lyckades LIS bra med under lördagseftermiddagen.

"Hittarps-dagen" på Laröds IP gjorde matchen välbesökt och fint sensommar-väder nere i norra Helsingborg tog emot de gröna spelarna. I den gröna laguppställningen kunde vi sånär se en identisk laguppställning från matchen senast. Victor Sköld stod över matchen och Efe Yildirim klev in i hans ställe och på matchdagen fick dessvärre Milton Säll-Magnusson kasta in handduken, vilket gjorde att brorsan Noah, tog högerbacksplatsen och Ahmed Hussain klev in från start.

Matchen började lite trevande i ett ganska lågt tempo, där Hittarps IK hade övertag i bollinnehavet, men mäktade inte med några direkta målchanser. LIS hade bra kontroll på tillställningarna och kunde dessutom hota med ett par farliga anfall och fasta situationer under den första halvleken.

Både Ahmed och Albin kom till skottlägen och det blev dessutom farligt vid två hörnor från LIS. Men mållöst efter första halvleken med gott hopp om att få med sig en seger till den andra halvleken.

Den andra halvleken startade lovande för de grönklädda, men efter ca 15 minuter så började hemmalaget ta över mer och mer. Man tryckte ner Landvetter och skapade ett tryck mot LIS-målet. Det blev lite kallabalik framför mål några gånger när LIS kunde rensa bort bollen i sista stund, men utöver detta var det inga stora prov Wibrån behövdes ställas mot.

Alexander Bengtston, Lucas Nilsen, Filip Landegren och Noah Säll-Magnusson gjorde ett kanonjobb i backlinjen tillsammans med övriga spelare som tog ett mycket fint defensivt jobb. LIS höll på sina byten in till de sista minuterna och när vi hade nått in på övertid av matchen skulle Hittarp få en gyllene chans att ta ledningen, men Axel Wibrån visade upp sina kvalitéer (som så många gånger förr) och räddade ett skott från skyttekungen, Åkerman. Räddningen resulterade i en hörna för Hittarp som LIS kunde rensa undan och efter detta valde domaren att blåsa av för matchen. Mållöst 0–0 och en stark bortapoäng mot ett duktigt Hittarp.

LIS håller därmed sin andra nolla på raken vilket är oerhört positivt. Vi är återigen ett sammansvetsat lag som sitter ihop i alla lagdelar och vi tar jobbet för varandra. Många matcher har, trots fina prestationer, under året slutat med ett mål i baken i slutminuterna och det kändes extra skönt att en sådan här insats kunde resultera i poäng. Det ger mersmak och höjer självförtroendet.

Vi tar med oss denna poäng och siktar in oss på Varbergs GIF redan nu på torsdag. Då ska vi ner till Påskbergsvallen och spela en dramatisk (på förhand) kvällsmatch under strålkastarna på Varbergs fina gräsmatta.

Varbergs GIF har sedan sommaruppehållet plockat på sig en del segrar vilket gett dom andrum inför slutspurten och kan slappna av resten av säsongen. LIS vann vårmötet tämligen komfortabelt med 3–0, men Varbergs GIF har sedan dess plockat till sig ett par spelare från allsvenska grannklubben, Varbergs BoIS. Det är med andra ord ett helt nytt lag som står på banan på torsdag.

LIS åker ner med god moral och förhoppningar om att plocka med sig poäng, vilket skulle betyda oerhört mycket för avslutningen.