Matchnummer: 000026172
Samling:13:00
LIS kammade noll i Halmstad
2022-10-10 15:56

Seriens formstarkaste lag i division 2 västra götaland blev en oknäckt nöt för Landvetter IS. En tidig 2–0-ledning satte ton för matchen och LIS kunde inte repa sig från den trista starten. Trots mycket bättre spel i andra halvlek kunde Astrio rycka ifrån ytterligare och vinna komfortabelt med 4–0.

BK Astrio satte, som sagt, gasen i botten under den första halvleken och dessvärre var LIS-spelarnas tankar och fötter kvar i bussen. Upprullade och paralyserade släppte vi till chans på chans under matchens första kvart och att vi kom undan med enkom 2–0 i baken fick vi tacka Eric Uhrlander för (som fick chansen mellan stolparna) och Astrios oförmåga att göra mål.

Väl efter den första kvarten började LIS hitta in i det, men man hade väldigt svårt att etablera några längre anfall och många bollar slogs bort i tomma intet.

2–0 stod sig dock halvleken ut och till den andra akten valde Morgan att göra tre byten. Leart, Efe och Ahmed klev av och Victor Sköld (första matchen på över en månad), Daniel Simonsen och Filip Landegren klev in.

Mellan minut 45 och 65 är vi bra, riktig bra till och med. Vi kan hålla i bollen, vi lyckas med pressen och vi vinner bollen högt i banan gång på gång. Astrio känner vårt flås och agerar nervöst. Vi skapar ett tryck och får till ett par halvlägen, där många bollar når in i boxen via Bengans vänsterdoja.

Dessvärre lyckas detta tryck inte rendera i något mål och istället får BK Astrio en "grattis till kvalplatsen"-present från oss och kan enkelt göra 3–0 när Eric Uhrlander oturligt sparkar upp halva Söndrums matta och Astrios duktiga forward lägger in bollen i mål.

Efter detta är matchen tämligen avslagen och den torra mattan börjar bli kämpig för både hemma - och bortaspelarna. Det ska dessvärre kommer ett 4–0 mål med några få minuter kvar att spela. Axel Wibrån fick kliva in mellan stolparna då Eric Uhrlander skadat sig vid samband med 3–0-målet och även om Wibrån är vår viktigaste kugge och en fantastisk målvakt så kunde inte ens han målet. ("Wibbe", som märkligt nog inte nominerades till en av seriens bästa målvakter)

4–0 till Astrio, som säkrar kvalplats till division 1 och lite skämtsamt (eller tror dom på det?) skickade lyckoönskningar till oss i hopp om att hjälpa dom nästa helg. För rent teoretiskt kan Astrio plocka in sju mål på Eskilsminne och gå om dom om vi lyckas vinna på lördag mot serieledarna.

Vi får väl se... Större mirakel har skett?

Vi i Landvetter IS vill iallafall ge Eskilsminne en rejäl match och visa - för sista gången i år - våra hemmasupportrar varför vi är ett bra division 2-lag. Eskilsminne kommer som sagt upp till Landvetter på lördag och vill säkra seriesegern. Det finns med andra ord väldigt mycket som bör locka med att komma till IP på lördag